Dopravní nehoda

Zásah č. 73

22. 10. 2021 – 1:20
Dopravní nehoda – únik provozních kapalin
Kopřivnice – Horní
Technika: CAS 24 T 815, CAS 30 T 815-7
Zasahující jednotky: HZS MSK Kopřivnice, JSDH Kopřivnice
Info: Dvě jednotky byly původně vyslány k požáru osobního vozidla po dopravní nehodě. Ten nakonec nebyl potvrzen. Hasiči provedli zajištění místa nehody, protipožární opatření a po vyšetření události ze strany Policie ČR úklid vozovky.

Zásah č. 36

24. 6. 2021 – 22:53
Dopravní nehoda – se zraněním
Kopřivnice – Obránců míru 875
Technika: CAS 24 T 815
Zasahující jednotky: HZS MSK Kopřivnice, JSDH Kopřivnice
Info: Dopravní nehoda dvou osobních automobilů z nichž jeden skončil na střeše. Hasiči zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření, odpojili autobaterie a sorbentem zasypali únik provozních kapalin. Během záchranných a likvidačních prací byla silnice průjezdná pouze jedním jízdním pruhem a řízena kyvadlově.

Zásah č. 28

5. 6. 2021 – 13:50
Dopravní nehoda – vyproštění osob
Štramberk – Kozina, silnice II/480
Technika: CAS 24 T 815
Zasahující jednotky: HZS MSK Kopřivnice, JSDH Kopřivnice, HZS MSK Nový Jičín
Info: Hasiči byli vysláni k dopravní nehodě na silnici II/480 ve Štramberku, kde došlo ke střetu dvou protijedoucích osobních automobilů. V jednom z nich zůstala zaklíněna osoba. K jejímu vyproštění museli hasiči použít hydraulické vyprošťovací zařízení a poté ji opatrně s použitím páteřové desky transportovali z havarovaného vozidla do sanitky zdravotnické záchranné služby. Po dobu záchranných prací musela být silnice zcela uzavřena, poté byl provoz částečně, alespoň v jednom pruhu, uvolněn. Hasiči rovněž museli likvidovat únik provozních náplní z jednoho z havarovaných vozidel. 

Zásah č. 23

15. 5. 2021 – 11:39
Dopravní nehoda – vyproštění osob
Kopřivnice – Čs. armády
Technika: CAS 30 T 815-7, DA VW Transporter
Zasahující jednotky: HZS MSK Kopřivnice, JSDH Kopřivnice
Info: Dvě jednotky byly vyslány k zaklíněné osobě pod osobním vozidlem. Po příjezdu hasiči zahájili první pomoc společně s posádkou zdravotnické záchranné služby. Hasiči uzavřeli silnici v obou směrech a zabezpečili místo zásahu. U poškozeného vozidla odpojili AKU baterii a postavili nehodovou clonu, aby bylo zajištěno zraněné osobě soukromí před očima veřejnosti. Povaha zranění si však vyžádala na místo přivolat vrtulník letecké záchranné služby, který osobu transportoval do nemocnice. Po vyšetření nehody ze strany Policie ČR hasiči provedli úklid vozovky a vozidlo odstavili ke krajnici. Poté se obě jednotky vrátily zpět na základnu.

Tísňová telefonní čísla
150 Hasiči
155 Záchranná služba
158 Policie ČR
112 Jednotné evropské číslo
tísňového volání
Výstrahy ČHMÚ

Směnový kalendář

Webkamera Kopřivnice