Dopravní nehoda

Zásah č. 40

6. 5. 2024 – 7:49
Dopravní nehoda – se zraněním
Kopřivnice – Štramberská
Technika: CAS 24 T 815
Zasahující jednotky: JSDH Kopřivnice, HZS MSK stanice Kopřivnice
Info:
Dopravní nehoda osobního automobilu a motocyklu na křižovatce ulic Štramberská a Hřbitovní. Hasiči se dostavili na místo události ještě před příjezdem záchranné služby. Ihned započali s předlékařským ošetřením zraněného motocyklisty, zajistili místo nehody, provedli kontrolu protipožárních opatření a úniku provozních kapalin. Po příjezdu hlídky dopravního inspektorátu PČR a předání místa zásahu se jednotky vrátily na základnu. Upozorňujeme čtenáře, že červený vůz na fotografii není účastníkem nehody, ale automobil svědka nehody, který na místě poskytoval první pomoc zraněnému.

Zásah č. 38

28. 4. 2024 – 0:38
Dopravní nehoda – se zraněním
Mořkov, Ženklava
Technika: CAS 24 T 815
Zasahující jednotky: HZS MSK stanice Nový Jičín, JSDH Kopřivnice
Info:
Kuriózní výjezd mají za sebou hasiči z CHS Nový Jičín a dobrovolná jednotka Kopřivnice. Nejprve byli hasiči vysláni na silnici II/483 mezi obcemi Mořkov a Veřovice k dopravní nehodě, kterou oznámil I-phone. Na místě byly nalezeny osoby, které hledaly mobilní telefon, jenž jim údajně vypadl při jízdě z vozidla. Tento byl skutečně posléze nalezen, se stále probíhajícím spojením s tísňovou linkou. Po cestě zpět na základnu byli hasiči odvolání, tentokrát již ke skutečné nehodě osobního vozilda, které narazilo do stromu v obci Ženklava. Nehoda se obešla bez vážnějšího zranění.

Zásah č. 27

31. 3. 2024 – 17:11
Dopravní nehoda – se zraněním
Kopřivnice – Vlčovice, silnice I/58
Technika: CAS 24 T 815
Zasahující jednotky: HZS MSK stanice Kopřivnice, JSDH Kopřivnice
Info:
Dopravní nehoda motocyklu na mostě přes řeku Lubinu v místní části Vlčovice. Hasiči zajistili místo nehody, spolupracovali se záchrannou službou při ošetřování zraněného motocyklisty a provedli zabezpečení místa pro přístání vrtulníku letecké záchranné služby.

Zásah č. 19

7. 3. 2024 – 19:14
Dopravní nehoda – se zraněním
Kopřivnice – Vlčovice, silnice I/58
Technika: CAS 24 T 815
Zasahující jednotky: HZS MSK stanice Kopřivnice, JSDH Kopřivnice
Info:
Dopravní nehodou dvou osobních automobilů při které došlo ke zranění celkem tří osob. Hasiči provedli zabezpečení místa nehody, protipožární zabezpečení, zásyp uniklých pohonných hmot a neodkladnou první pomoc osobám na místě události. Dvě osoby musely být transportovány sanitním vozidlem do nemocnice v Novém Jičíně. Hasiči v průběhu zásahu prováděli usměrňování dopravy a po došetření nehody ze strany Policie ČR provedli závěrečný úklid vozovky.

Zásah č. 15

29. 2. 2024 – 8:07
Dopravní nehoda – uvolnění komunikace, odtažení
Ženklava
Technika: CAS 24 T 815
Zasahující jednotky: HZS MSK stanice Kopřivnice, JSDH Kopřivnice, HZS MSK stanice Nový Jičín, HZS MSK stanice Ostrava – Zábřeh
Info:
Souprava tahače s návěsem hrozící pádem do příkopy. Hasiči po příjezdu na místo události zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření. Na místo události byla povolána speciální vyprošťovací technika z územní a krajské centrální stanice.

Zásah č. 7

12. 2. 2024 – 16:04
Dopravní nehoda – uvolnění komunikace, odtažení
Kopřivnice – Lubina, silnice 4824
Technika: CAS 24 T 815
Zasahující jednotky: HZS MSK stanice Kopřivnice, JSDH Kopřivnice, HZS MSK stanice Ostrava – Zábřeh
Info:
Převrácená souprava tahače s návěsem převážející ocelové svitky v zatáčce za hasičskou zbrojnicí ve Větřkovicích. Hasiči po příjezdu na místo události zajistili místo nehody, lehce zraněnému řidiči poskytli předlékařskou první pomoc a provedli protipožární opatření. Na místo události byla povolána speciální vyprošťovací technika z krajské centrální stanice v Ostravě Zábřehu. Hasiči připravili místo pro vyprošťovací práce (mimo jiné musely být odstraněny části stromů). Před započetím vyprošťovacích prací musel být nejprve vyložen převážený náklad na náhradní soupravu. Poté hasiči za pomocí těžké techniky a pneumatických vaků opatrně převrátili převrácenou soupravu zpět na kola. Při nehodě vytekla z nádrže tahače část obsahu pohonných hmot. Kontaminaci půdy a nutný rozsah následných prací v místě nehody řešili pracovníci odboru životního prostředí ORP Kopřivnice a Povodí Odry. Náročný zásah byl ukončen až téměř po 6 hodinách.

 

 

Tísňová telefonní čísla
150 Hasiči
155 Záchranná služba
158 Policie ČR
112 Jednotné evropské číslo
tísňového volání
Výstrahy ČHMÚ

Směnový kalendář

Webkamera Kopřivnice