Prosincová nadílka

d-programMoravskoslezský kraj dlouhodobě systematicky podporuje jednotky sboru dobrovolných hasičů na svém území. Každoročně dostanou vybrané jednotky kategorie JPO II a JPO III nové technické prostředky. Často dojde i k plošnému vybavení jednotek zcela novým typem technického prostředku. V tomto roce se v prosinci kromě darů od Moravskoslezského kraje podařilo navíc realizovat nákup přetlakového ventilátoru s elektrickým bateriovým pohonem, a to díky financím z části poskytnutých Nadací Agrofert, který pokryl přibližně 1/3 nákladů. Na dofinancování tohoto projektu se podílel zřizovatel jednotky, město Kopřivnice.

Celý příspěvek

Slavnostní předání techniky

1600px-5935

Ve středu 25. října 2017 v 10 hodin se na prostranství před radnicí uskutečnilo slavnostní předání nové požární techniky. Město Kopřivnice investovalo v posledních dvou letech nemalé prostředky do obnovy techniky u všech jednotek požární ochrany, které zřizuje. Pro jednotky v místních částech zakoupilo ze svého rozpočtu 4 ks dopravních automobilů a pro jednotku ve městě, zařazenou v nejvyšší kategorii (JPO II), se podařilo s využitím evropských dotací pořídit novou velkokapacitní cisternu a rovněž dopravní automobil. K tomu dostali navíc v loňském roce kopřivničtí hasiči do výpůjčky od Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje automobilový žebřík.

Celý příspěvek

Nová technika

IMG_230826. září 2017 se vozový park kopřivnické jednotky skokově omladil. Hasiči převzali z rukou zástupců společnosti THT Polička novou velkokapacitní cisternovou automobilovou stříkačku a dopravní automobil pro přepravu osob. Tímto byl úspěšně dokončen téměř dva roky běžící projekt na obnovu vybrané speciální techniky financovaný z evropských fondů. Celkové náklady přesáhly 10 mil. Kč, přičemž spoluúčast města činí pouhých 10%. Občané tak mohou mít jistotu, že v případě potřeby, je pro jejich bezpečnost připravena k nasazení ta nejmodernější technika.

Celý příspěvek

PYROS 2017

IMG_0922Ve dnech 31. 5. až 3. 6. 2017 se na brněnském výstavišti koná trojice „příbuzných“ mezinárodních veletrhů – IDET (obranný průmysl), ISET (bezpečnost a ochrana zdraví a majetku) a PYROS  (hasičská technika). A právě ten posledně jmenovaný se ocitl v našem hledáčku.

Celý příspěvek

Obměna techniky v místních částech

da-2017-web

V pondělí 13. února 2017 se na hasičské zbrojnici v Kopřivnici uskutečnilo předání dvou kusů nové požární techniky – dopravních automobilů pro Jednotky sboru dobrovolných hasičů Vlčovice a Lubina II. Tímto došlo k obměně vozového parku ve všech jednotkách zřizovaných městem Kopřivnice v místních částech.

Celý příspěvek

Generační obměna výškové techniky

P1170514

Na přelomu srpna a září 2016 dostala naše jednotka od Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje do zápůjčky automobilový žebřík AZ 30 Renault Camiva, který vystřídá ve službě legendární AZ 30 IFA z roku 1986.

Celý příspěvek

Nové dopravní automobily

Město Kopřivnice pořídilo v roce 2015 nové dopravní automobily pro jednotky SDH v místních částech Mniší a Lubina. Dodavatelem obou vozidel je společnost Wiss Czech, která je republikovým zastoupením polského výrobce hasičské techniky. Dodavatel vzešel z výběrového řízení. Předání vozidel se uskutečnilo v pátek 18. prosince 2015 na hasičské zbrojnici v Kopřivnici.

Celý příspěvek

Pyros 2013

uvodV termínu od 22. do 24. května se na brněnském výstavišti konal mezinárodní veletrh požární a bezpečnostní techniky a služeb. Nemohli jsme samozřejmě chybět a přinášíme vám nejzajímavější postřehy z akce.
Celý příspěvek

Tísňová telefonní čísla
150 Hasiči
155 Záchranná služba
158 Policie ČR
112 Jednotné evropské číslo
tísňového volání
Výstrahy ČHMÚ

Směnový kalendář

Webkamera Kopřivnice