Požár v Národním parku České Švýcarsko

220802-hrensko-17V neděli 24. července 2022 obdržela správa národního parku České Švýcarsko první informaci o stoupajícím dýmu v lese v oblasti okolo Hřenska. To byl začátek největšího lesního požáru v novodobé historii na území České republiky. Kombinací několika nepříznivých faktorů se požár rozrostl na plochu přes 1 000 ha a k hašení bylo v jeden okamžik v nejsilnější početním stavu nasazeno přes 1 000 hasičů z celé České republiky. Naše jednotka vyjela jako součást odřadu Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje 2. srpna ráno.

Celý příspěvek

Silný vítr 3. 10. 2020

IMG_7033Perný den měli nejen hasiči v sobotu 3. 10. 2020. Vytrvalý silný vítr působil po celý den značné problémy obyvatelům v našem kraji. Jen na území města a nejbližšího okolí vyjížděli hasiči k 15 událostem. 1. poplach vyslal do terénu jednotku v 5:35 ráno a definitvně se podařilo zásahovou techniku zaparkovat zpět do garáže na stanici až před 23 hodinou.

Celý příspěvek

Rozsáhlý požár průmyslových budov v Kopřivnici

panorama

V sobotu 7. ledna 2017 večer byla naše jednotka vyslána k požáru průmyslové haly na Štefánikově ulici. Hasiči dorazili na místo během několika minut od ohlášení na tísňovou linku. Velitel zásahu ihned požádal o vyslání dalších sil a prostředků. Hořelo v komplexu budov bývalých továrních hal automobilky Tatra, které v současnosti sloužily jako stanice technické kontroly, měření emisí, sklady hutního materiálu, dílny strojírenské výroby apod. 

Celý příspěvek

Požár obchodního centra v Kopřivnici

3

V neděli 25. 9. 2016 odpoledne, přesně v 15 hodin a 44 minut byl hasičům oznámen požár odpadu u obchodního centra na Štefánikově ulici. Zprvu banálně vyhlížející událost se již při jízdě k zásahu proměnila v opak. Po příjezdu na místo se z jedné třetiny objektu valil hustý černý kouř a šlehaly mohutné plameny. Hasiči okamžitě žádali o další síly a prostředky, kdy byl postupně vyhlášen druhý a později i třetí stupeň požárního poplachu. Svým rozsahem se dá požár považovat za druhý největší v Moravskoslezském kraji v letošním roce. Celý příspěvek

Přívalové srážky 31. 5. 2016

11

Rozmary přírody poslední květnový den roku 2016 nadělaly mnoho starostí občanům našeho města. Extrémně silné srážky spojené s krupobitím zcela zaplnily kapacity kanalizační sítě. Voda valící se po cestách a chodnících zatápěla sklepy domů, problémy způsobovaly i zahlcené vtokové vpustě na plochých střechách. Mnoho sklepů bylo zatopeno i vodou vytlačenou zpětně skrz kanalizaci.

Celý příspěvek

Povodně 2009

uvodVe středu 24. 6. 2009 se přes velkou část území Novojičínska přehnala ničivá povodňová vlna, která na zasaženém území zanechala mnohonásobně větší spoušť než katastrofální záplavy v roce 1997. K rozvodnění toků došlo navíc extrémně rychle a tak nebyl ani dostatečný časový prostor na varovaní obyvatelstva.
Celý příspěvek

Rušná sobota 1. 3. 2008

gal34_obr1204379818_126Rušný den zažili hasiči v Kopřivnici. Jednotky požární ochrany vyjížděly celkem k osmi událostem na území města a do blízkého okolí. Naše jednotka byla povolána ke čtyřem událostem, z toho tři byly v přímé souvislosti se silným větrem, který zasáhl celé území naší republiky. Kolegové hasiči z podnikové jednotky Tatra vyjížděli třikrát a jednou vyrazili směr Kopřivnice profesionální hasiči z Nového Jičína. V jeden časový okamžik vyjížděly na různé události do Kopřivnice a okolí dokonce hned tři jednotky – krátce po poledni vyjížděli hasiči z HZSP Tatra a HZS MsK Nový Jičín k ohlášenému požáru a současně naše jednotka k uvolnění komunikace z Kopřivnice směrem na Nový Jičín.
Celý příspěvek

Požár – obchodní centrum "kasárna"

uvodDnes večer byl naší jednotce vyhlášen poplach. Na pokyn Sektorového operačního střediska jih ve Frýdku Místku jsme spolu s HZSP Tatra a HZS MsK Nový Jičín vyjeli k ohlášenému požáru v Relax centru v obchodním komplexu „kasárna“ na ulici České v Kopřivnici.
Celý příspěvek

Požár – restaurace "Kavárna"

uvod15.1.2008 v 01:45 v noci byl naší jednotce pomocí gsm modulu Pelig2 vyhlášen sektorovým operačním střediskem „jih“ poplach. Jednalo se o první událost, na kterou jsme byli povoláni z Frýdku Místku po sloučení operačních středisek Nový Jičín (pod který jsme dříve spadali) a Frýdek Místek.
Celý příspěvek

Tísňová telefonní čísla
150 Hasiči
155 Záchranná služba
158 Policie ČR
112 Jednotné evropské číslo
tísňového volání
Výstrahy ČHMÚ

Směnový kalendář

Webkamera Kopřivnice