Helpíkův pohár 2011

uvodCo to je „Helpík“ – je to soutěž mladých záchranařů. V tomto programu předávají dětem ve věku 10 – 11 let zkušenosti a rady ti nejpovolanější – profesionální záchranáři. Stejně jako minulý rok, tak i letos se na jedné z těchto akcí podílela společně se zdravotníky i naše jednotka.

Práce s mládeží je zaměřena na preventivní činnost s cílem předcházení vzniku akutních stavů, tam kde je to možné a dále naučit děti základním a věku úměrným jednoduchým život zachraňujícím úkonům. Právě děti ve věku kolem 11 let nejlépe vnímají nové věci a zároveň si je dokáží dobře osvojit. Celý program je postaven tak, aby byl pro děti co nejvíc přitažlivý a zábavný, což dobře vystihuje právě motto Helpíka:

201005222222_basnicka


Do této akce z celostátní působností je zapojena také Základní škola ve Štramberku a právě ve Štramberku, v areálu Národního sadu, se konalo v pátek 29. 4. 2011 krajské kolo této soutěže. Pro děti bylo připraveno celkem 6 stanovišť, na kterých plnilo různé úkoly pod dohledem zkušených záchranářů celkem 10 družstev. 3 nejlepší nakonec postoupily do dalšího, celostátního kola.

Webové stránky Helpíka

Helpík 2010 ve Štramberku

Tísňová telefonní čísla
150 Hasiči
155 Záchranná služba
158 Policie ČR
112 Jednotné evropské číslo
tísňového volání
Výstrahy ČHMÚ

Směnový kalendář

Webkamera Kopřivnice